Talvinen keli yllätti jälleen! Monet autoilijat huomaavat syksyisin (lehtiotsikoiden perusteella), että talvikeli ja lumi yllättivät jälleen. Yllättääkö se oikeasti? Joka syksy on oletettavissa, että jossain vaiheessa tulee lunta ja pakkasta. Ei siis järin suuri yllätys. Olenko niin kesän lumoissa vieläkin, että en huomaa syksyn/alkutalven tulleen? Onko väriloistoinen ruska sokaissut minut enkä ole ymmärtänyt säätiedotuksia? 

Meillä ei lähdetä liikkeelle aamuisin autoilla vaan polkupyörillä ja kävellen. Kesäiset varusteet sortseineen ja crockseineen eivät sovi 3-4km pyöräilyyn, kun lämpömittarimittari näyttää -1. Siinä oli äidin aamukaaos valmiina. Ulkohousut ja -takit, käsineet ja kypärien alle sopivat pipot, kengät - löytyykö, onko sopivia? Jopa aina kuumissaan oleva ukkokultani kaipasi takkia päällensä. 

Huomasin, että lapset olivat saaneet aurinkoa ja vettä koko kesän. Mitä se tarkoittaa? Kaikki olivat tietenkin kasvaneet! Kengillä ja vaatteilla jonglööraus onnistui ja jengi tuli paimennettua ovesta ulos.

Nyt on siis rauhallisen aamukahvin aika ennen kuin valmistaudun apinalaumani kotiin saapumiseen. Pikkuapina VIITONEN leikkii reppu-leikkiä ja äiti saa nauttia kupin kuumaa - IHANAA! 

Tänään on jälleen UPEA PÄIVÄ!